Ευρωπαϊκή Βραδιά Γεωγραφίας - GeoNight 2021

Η Ευρωπαϊκή Βραδιά της Γεωγραφίας είναι μια γιορτή για τη Γεωγραφία που διεξάγεται μια φορά το χρόνο. Για να συμμετέχετε στην Ελληνική Βραδιά, η οποία θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 6:00 μμ, θα πρέπει να κάνετε κλικ εδώ

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ανθρώπους που απλά αγαπούν ή/και "υπηρετούν" τη Γεωγραφία. Η Ελληνική Γεωγραφική Εταιρεία συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με τη διοργάνωση, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γεωγραφίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δύο δράσεων και πιο συγκεκριμένα ενός διαδικτυακού παιχνιδιού (link) με τίτλο meet-me@geography.net και μιας συζήτησης με θέμα H Μετα-COVID19 Γεωγραφία ή Μετα-Γεωγραφία της Covid19.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00 - 19:00 Διεξαγωγή διαδικτυακού παιχνιδιού meet-me@geography.net
19:00 - 20:00 Διεξαγωγή διαδικτυκής συζήτησης με θέμα H Μετα-COVID19 Γεωγραφία ή Μετα-Γεωγραφία της Covid19

Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η σχέση και η αλληλεπίδραση Γεωγραφίας και Πανδημίας με έμφαση στην καθημερινότητα όλων μας.

Στόχος του διαδικτυακού παιχνιδιού meet-me@geography.net είναι να δώσετε ραντεβού σε συγκεκριμένο - χαρακτηριστικό σημείο κάποιας πόλης χωρίς όμως να το ονοματήσετε. Αντίθετα, θα πρέπει να προσπαθήσετε να "πείτε" για ποιό πρόκειται περιγραφικά και χωρίς να χρησιμοποιείτε τοπωνύμια. (Γιά παράδειγμα, αν η πόλη είναι η Αθήνα και το σημείο συνάντησης το Καλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, η περιγραφή θα μπορούσε να είναι Στην κεντρική είσοδο του χώρου όπου διεξήχθησαν αρκετά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896). Παράλληλος στόχος είναι να πάτε στο ή στα ραντεβού που δίνουν άλλοι παίκτες. 

Ο κάθε "παίκτης" θα έχει ένα (σταθερό) ψευδώνυμο (Avatar) και μπορεί να "ανεβάσει" όσα "ραντεβού" θέλει μέχρι την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 12:00 το μεσημέρι. Για τη διευκόλυνση της μεταξύ μας επικοινωνίας είναι απαραίτητο να μας γνωστοποιήσετε και μία ισχύουσα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). 

Η ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί αυτά που θα στείλετε και θα δημιουργήσει ένα διαδικτυακό "τεστ" με όλα τα ραντεβού. 

Οι νικητές θα είναι δύο (2): Εκείνη/ος που στα ραντεβού που θα δώσει θα έρθουν οι περισσότεροι και εκείνη/ος που θα πάει στα περισσότερα ραντεβού. Και οι δύο (2) θα κερδίσουν από ένα (1) σετ αναμνηστικών της ΕΓΕ τα οποία είτε θα παραλάβουν από τα γραφεία της Εταιρείας είτε θα τους αποσταλούν διαδικτυακά.

Για να γιορτάσετε μαζί μας δίνοντας ένα ή περισσότερα ραντεβού ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxILV0PY3ABYBVwPOP2CH9Fnajvh7b9aoOMj9a1PNoaFbysw/viewform?usp=sf_link 

Καλή μας διασκέδαση!