Πρόσκληση Συμμετοχής - 4η Ευρωπαϊκή Βραδιά Γεωγραφίας (2020)

Ημέρα διοργάνωσης: Παρασκευή 3 Απριλίου 2020.

Η Ελληνική Γεωγραφική Εταιρεία οργανώνει και αυτή τη χρονιά σε εθνικό επίπεδο τις δράσεις για τη Βραδιά Γεωγραφίας και σας προσκαλεί να συμμετέχετε ως συνδιοργανωτές αυτής της ιδιαίτερης επιστημονικής συνάντησης.

Η Βραδιά Γεωγραφίας είναι  ένα κάλεσμα γεωγράφων και άλλων σχετικών επιστημονικών ειδικοτήτων σε μια ευρύτερη παρέα γνωριμίας, συζητήσεων, ανταλλαγής ιδεών και διαμόρφωσης ενός κοινού «χάρτη» προσέγγισης διαφορετικών απόψεων σε επίκαιρα επιστημονικά θέματα.

Το 2017, η Εθνική Γαλλική Γεωγραφική Επιτροπή (CNFG) οργάνωσε την πρώτη «Βραδιά της Γεωγραφίας», στο Παρίσι και ταυτόχρονα σε άλλες γαλλικές πόλεις. Μετά την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια, η «Βραδιά Γεωγραφίας» καθιερώθηκε τον μήνα Απρίλιο κάθε έτους με σκοπό να εμπλουτίσει το φάσμα συμμετεχόντων από χώρες όλης της Ευρώπης. Η UNESCO, έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις δράσεις αυτές.

Γενικοί Στόχοι

Σκοπός της «Βραδιάς Γεωγραφίας» είναι η δημιουργία νέων ερεθισμάτων, η διατύπωση επιστημονικών προβληματισμών και συζήτηση διαφορετικών θεμάτων. Άτομα από ποικίλα επιστημονικά πεδία αλλά και εκτός επιστημονικής κοινότητας συμμετέχουν με τις ιδέες τους ή τα ερευνητικά τους έργα με σκοπό τη εκπαίδευση, τον διάλογο, την ενθάρρυνση των νέων επιστημόνων και την εξέλιξη αυτής της συνάντησης περαιτέρω σε δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασιών. Οι προτεινόμενες δράσεις πρέπει,  να είναι ελεύθερες και ανοικτές για το κοινό.

Χώρος Διεξαγωγής

Ο κύριος χώρος φιλοξενίας της βραδιάς μπορεί να είναι εσωτερικοί χώροι: αίθουσες διδασκαλίας, δημόσια κτίρια (μουσεία, μπαρ και καφετέριες, εστιατόρια κλπ.) όπου θα διεξαχθεί ένα μέρος των δρώμενων και συζητήσεων της συνάντησης ενώ μπορεί οι δραστηριότητες να εξελίσσονται σε εξωτερικούς χώρους όπως μικρές εκδρομές, θεματικοί περίπατοι, διαδρομές με ποδήλατο, εκδρομές, τεχνολογικές επιδείξεις, παιχνίδια, κ.λπ.

Προτάσεις δράσεων: Εργαστήρια, Συνέδρια, Εκθέσεις, Συζητήσεις ραδιοφώνου, Προβολές ταινιών, Μπουφέδες με πολυεθνικές γεύσεις, πολυαισθητηριακοί χάρτες και σχέδια, θεατρικές παραστάσεις.

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε

Θέλετε να συμμετέχετε   αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε ή πώς να το κάνετε;

 Έχουμε δημιουργήσει μια μικρή οργανωτική επιτροπή που θα συντονίζει ορισμένα στάδια, θα παρέχει συμβουλές και θα επικοινωνεί μαζί σας για τις εκδηλώσεις. Όμως  πάνω απ 'όλα η δουλειά γίνεται από τους τοπικούς διοργανωτές, προκειμένου να διατηρηθούν τα πράγματα απλά!

Επικοινωνία: pigaki@survey.ntua.gr, hellenicgeosociety@gmail.com

Ενδιαφέρεστε να ρίξετε μια ματιά στα γεγονότα του περασμένου έτους που διοργανώνονται σε πολλά πανεπιστήμια, τμήματα γεωγραφίας και πόλεις; Επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: http://www.eugeo.eu/nuitgeo-geonight.htm